Categorie: Ziektes

Ziekte van lyme lyme ziekte

Klachten en verschijnselen Karakteristieke rode huiduitslag (ronde vlek met rood centrum, ’bull’s eye’ genaamd) op de plaats van een tekenbeet. Koorts en koude rillingen. Pijn in het hele lichaam. De… Read more »

Ziekte van lyme

Symptomen, klachten en verschijnselen Karakteristieke rode huiduitslag (ronde vlek met rood centrum, ’bull’s eye’ genaamd) op de plaats van een tekenbeet. Hoofdpijn. Koorts en koude rillingen. Pijn in het hele… Read more »

Ziekte van hodgkin

Ziekte van hodgkin

Klachten en verschijnselen lymfklierzwellingen onder de oksels, in de liezen en in de hals (doet geen pijn). Rillingen over het lichaam en koorts. Zweten in de nacht. Constante vermoeidheid. Jeuk…. Read more »

Ziekte van willebrand

Klachten en verschijnselen Neusbloedingen of overvloedig menstrueel bloedverlies. Snel blauwe plekken. Bloed bij de ontlasting, waardoor deze er zwart of teerachtig uitziet. Deze chronische bloedingsstoornis wordt veroorzaakt door een tekort… Read more »

Ziekte van paget

Klachten en verschijnselen Pijn en een warm gevoel in de aangetaste botten. Krom worden van een been. Een andere naam voor de ziekte van Paget is osteïtis deforman. De ziekte… Read more »