Wat is laserontharing

      Reacties uitgeschakeld voor Wat is laserontharing

De haartjes op ons lichaam… in vele gevallen hebben we er een haat-liefdeverhouding mee.  De haren op ons hoofd, daar kunnen we nog wel mee leven, maar haren op onze bovenlip, onze rug en zelfs onze benen zijn we liever kwijt dan rijk. Voor vele mensen zorgen de haren niet alleen voor kriebels maar geven ze deze mensen ook de kriebels op het lijf. We willen niet met behaarde oksels deze zomer over het strand lopen of met een behaarde bovenlip naar het volgende trouwfeestje gaan. Bovendien lijkt ontharing op het eerste zicht misschien iets dat vooral op vrouwen van toepassing is, maar deze gedachtegang is tegenwoordig voltooid verleden tijd. Steeds meer mannen kiezen ook voor een permanente ontharing van bijvoorbeeld hun rug, schouders of borst. Zo, we hebben het woord al laten vallen ‘permanente ontharing’. Eén manier, die misschien wel de meest efficiënte van allemaal is, is ongetwijfeld laserontharing. Laserontharing vormt voor zowel vrouwen als mannen een van de beste manieren om de haartjes over het ganse lichaam voorgoed vaarwel te zeggen. Voor je echter van deze ontharing gebruik gaat maken, is een antwoord op de vraag ‘Wat is laserontharing’ misschien wel handig en nuttig.

Het bittere einde van de haarzakjes

Als we de vraag ‘Wat is laserontharing’ willen beantwoorden, dan kijken we om te beginnen gewoon naar de naam zelf. Deze bestaat uit twee delen; namelijk ontharing en laser. We kunnen dus heel kort door de bocht stellen dat er een ontharing plaatsvindt met behulp van een laser. Geen nood, we hebben het hier niet over een laser waarmee ruimteschepen uit Star Wars om de haverklap uit de lucht worden geschoten, maar wel over gepatenteerde en veilige lasers die dankzij jaren van wetenschappelijk onderzoek efficiënt en veilig zijn. In plaats van ruimteschepen uit de lucht te schieten, gaat de laser zich namelijk op de haarzakjes richten. Door warmte doorheen de haartjes te sturen, krijgen de haarzakjes geen kans meer en komen ze tot een bitter einde. Maar dat zal ons een zorg wezen aangezien dode haarzakjes betekent dat er ook geen haren meer kunnen groeien.  Goed om te weten, is ook dat de laser zich enkel en alleen op het haartje richt en hierbij geen schade aan de omringende huid wordt aangericht. Zo weet je meteen dat de veiligheid bij deze vorm van ontharing geen probleem vormt.

Permanente ontharing dankzij laserontharing

Als we het woord lasterontharing bovendien in de mond nemen, dan is het belangrijk om meteen even te melden dat het hier wel degelijk om permanente ontharing gaat. Je hoeft dus niet om de haverklap een nieuwe laserbeurt te plannen en de scheermesjes en wax mogen ook definitief de vuilbak in. De haarzakjes worden immers voorgoed de das omgedaan en kunnen hierdoor geen nieuwe haartjes produceren. Bye bye haartjes, welkom nieuwe gladde huid! Dat klinkt allemaal als muziek in de oren, niet?